Schilderen

Schilderen doe ik voornamelijk  met acryl op doek. Mijn doel is krachtige schilderijen te maken , met een bepaalde dramatiek. Omdat te bereiken gebruik ik  uitgesproken kleuren met groot licht/donker contrasten, waar een belangrijke rol is weggelegd voor het licht. Wat onderwerpen betreft schilder ik  portretten, modelstudie`s,  landschappen, dieren en abstract werk. Maar wel zo dat er voldoende ruimte overblijft voor persoonlijke interpretatie.

Ik werk vaak thematisch. Gedurende de zoektocht bij het uitdiepen van een thema laat ik me leiden door mijn gevoel en emotie. Dit in beeld of schilderij te vertalen, datgene wat onder het oppervlakte  schuilgaat. Het schilderen vormt voor mij steeds een uitdaging, die een andere werkelijkheid weergeeft, een nieuw beeld laten ontstaan, het kan ons opnieuw ontroeren en ons leven verrijken.

De natuur als inspiratie bron

Steeds weer ben ik geraakt door de cyclus van de natuur. Wanneer je in alle seizoenen door het bos wandelt, blijf je verwonderen. In de winter, als de natuur tot rust komt, lijkt alles doods, maar niets is minder waar. Het heeft het nieuwe leven al  in zich, om in de lente te ontluiken, in de zomer te volgroeien en om in de herfst de zaden te laten rijpen. Die weer de kiem van het nieuwe leven in zich draagt. De kringloop van leven. Bij de mens duurt dit een leven lang waar de natuur het in een jaar klaar speelt. Zo maakte ik aan de hand van bovenstaande een vierluik over de vier seizoenen.