Over mij

 
 
Opleiding :
  • 2011- De vrije kunstacademie In Nunspeet
  • 1985- tot heden lid van schilders collectief `Swolla 83 `
Ik heb een brede  technische opleiding genoten en ben werk met veel plezier  als service monteur bij de Energiewacht in Zwolle.
 

 

Wat versta ik onder kunst?

Het proces  van een bijzondere inspanning  om betekenis te geven aan (aspecten van) hun ervaringen binnen de context van een cultuur. Dit is een hele mond vol.

Ik bedoel een bijzondere inspanning, omdat het meer is dan alledaagse bezigheden zoals werken, rusten, eten en slapen.

Het proces van betekenisgeving is de kern waar het volgens mij omdraait.

De vorm, waarin dit plaats kan vinden, via taal, verf, beeld (video – film), muziek, steen en ander materiaal, is wel  belangrijk, maar komt niet op de eerste plaats. Ook de erkenning van de persoon als kunstenaar via een diploma of maatschappelijke status is ook niet primair. Toch is het zo dat een schilderij of beeld allereerst met visuele middelen tot ons spreekt, ik noem het maar visuele elementen die in een bepaalde onderlinge relatie worden geordend.

Ook het feit of een schilderij mooi is of lelijk zegt niet veel over de inhoud. Mooie schilderijen maken is voor mij geen Kunst, bij mooi denk ik vaak aan een mooi pak of jurk.

Voor mij geldt, dat goed en mooi samen vallen als er in een schilderij iets te ontdekken valt.

 

Al vaak heb ik mijn werk  geëxposeerd.
 
Als  u een werk thuis  wilt ophangen dan kan dat tegen een geringe vergoeding, als u interesse hebt neemt u  dan contact op.
Evenals het kopen van een werk , als u belangstelling hebt voor een bepaald werk  laat het mij even weten.